Abessinialainen

Abessinialaiset ovat yleisesti terveitä ja pitkäikäisiä. Hyvällä hoidolla ja terveellisellä ravinnolla voivat elää 16 – 20 -vuotiaiksi. Ne ovat aktiivisia ja leikkisiä.

Abessinialainen on luonteeltaan ekstovertti, joka kaipaa huomiota ja aktiviteetteja. Tälläinen kissa ei sovi ”sohvan koristetyynyksi”. Parasta olisi, jos sillä olisi perheessä toinen aktiivinen nelijalkainen kaveri. Parhaassa tapauksessa perheessä olisi toinen abessinialainen.

Abessinialainen on sisäkissa, mutta nauttii ulkoilusta valjailla. Sopii myös lapsiperheeseen aktiivisuuden ja kärsivällisyyden takia. Rodulle tyypillistä on myös kiltti ja positiivinen luonne.

Kissa-allergikoille abessinialaisen aiheuttama reaktio on tyypillisesti lievä tai oireita ei esiinny lainkaan, ja siksi sen voi ajatella toimivan siedätyskissana (testaathan kuitenkin pitämällä abya sylissä ennen hankkimispäätöstä).

Koiramainen luonne tekee siitä sopivan myös itseään koiraihmisinä pitäville. Abyja pidetään kissaroduista yhtenä suvaitsevimmista ja siksi se tulee hyvin toimeen eri lemmikkieläin lajien kanssa.

Lue lisää muita kuvauksia tästä ihastuttavasta kissarodusta Suomen kissalliton sivuilta, Somakissin sivuilta ja Wikipediasta.